söndag 26 februari 2012

I en annan by i Spanien

 Idag åkte fyra glada damer/tjejer/kvinnor, eller vad man vill, iväg på bilutflykt - vi skulle upp i bergen och äta lunch. Efter att vi lämnat motorvägen till Malaga var det dags för lite kartläsning så vi stannade utanför ett av dom där plasttälten, tittade in och frågade om vi fick komma in och titta och kanske köpa tomater.  Titta fick vi gärna, men inte köpa. Däremot var vi välkomna att plocka och äta på stället. En fantastiskt vänlig man, som sedan själv plockade ihop lite olika sorters tomater och gav oss i en plastpåse.
Sen bar det iväg uppåt. Många kurvor och väldiga stigningar med stup åt alla tänkbara håll.  Mandelträden hade nästan blommat över, men en vacker vy över en av Sierra Nevadas snötäckta toppar blev det ändå.

Så kom vi då till vingården Marques de la Contraviesa /fyra vindar/ i Murtas. Vi var lite för tidiga för lunch, visade det sig, så vi bjöds ner i vinkällaren, där dom också hade ett museum av gamla vinpressar, jäskar och annat.  Två av jäskaren hade dom byggt om till herr- respektive damtoalett.
Sen bjöds vi på vinprovning och fastnade för deras Syrah, som vi sedan beställde till måltidsdryck. Så var vi verkligen sugna på mat, som serverades en trappa upp och nu hade även många spanska familjer anlänt.  Fantastiskt god mat och en riktigt händelserik dag.
www.marquesdelacontraviesa.es

2 kommentarer:

  1. Det låter precis som en riktig spansk tripp ut på landet. Visst är det fantastiskt. Men jag undrar fortfarande om du har ätit nån pilpil?

    SvaraRadera
  2. Har inte hunnit med pil pil än och nu rinner ju tiden ut. Det är så mycket man ska hinna med och en månad går faktiskt väldigt fort.

    SvaraRadera