tisdag 12 februari 2013

På utflykt


I söndags var vi på utflykt till en Bodega som ligger i en dal mellan Sierra Nevada och vad den lite mindre bergskedjen, som ligger nära Roquetas, nu kan heta.  En ganska hisnande busstur förbi byarna Fenix och Enix, vidare över bergstoppen och en massa vindkraftverk på toppen och därefter ner i nästa dal.

 
Sen gjorde vi ett stopp på en keramikfabrik, där vi först fick se en skicklig drejare göra fina karaffer och skålar. Många av oss köpte lite skålar, antingen att ta med hem eller att ha kvar här, åren framöver. 

Därefter åkte vi några mil nere i dalen till en Bodega med vinprovning. Det var självservering så det var tur att det inte var dom bästa viner jag har smakat här nere, speciellt som det då var ungefär 5 timmar efter frukost utan mellanmål.


Sen fortsatte vi till ett litet vattenfall och jag säger litet. Där bjöds på barbeque med mycket vin och vid det här laget så var det inte så noga med hur vinet smakade och litet kyligt var det.
På vägen hem gick vi till ett fik där vi fick kaffe på maten och spanska, mycket torra kakor.
Slutligen bar det av hem till hotellet igen. Och den här gången hittade chauffören en betydligt mindre vindlande väg och även om jag klagar på både vin och kakor så var det totalt sett en riktigt fin dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar